Random Thurday: 170817

Klairs Mochi BB Cushion | Beauty

Siapa kat sini pencinta korean beauty product? Ha mesti korang pernah dengar pasal Klairs Mochi BB Cushion kan?
 
 
 
Mula mula tengok bekas dia yang comel tu, aduh sayang betul nak guna.Dilengkapi dengan puff yang comel warna putih. I feel like keeping that puff and use other sponge. boleh je kan? ahaha
 
There is a proctective film on the mirror. I am super confused, I thought it was scratched. So remember to remove your protective film first okay dearies.

 
I suka konsep BB Cushion ni dimana kita perlu twist untuk bukak. Maknanya the cushion takkan kering, sentiasa moist je. Wehh bagusnya. Benda benda macam ni jugak penting untuk melindungi daripada bakteria. Yelah pakai kat muka kan, kenalah jaga elok elok.
 
Jangan risau, siap ada instruction ni ha
 
 
So hygenic. I love this part where they have built-in case cap. Bagus kan?

 
 
 
Ha yang ni best. it is refillable, peeps. So bila dah habis korang boleh refill tanpa perlu spend duit untuk beli yang baru. Bagus kan? Sambil cantik sambil berjimat.

BB Cushion ni memang convinient sangat lah untuk kita yang selalu on-the-go dengan size yang comel ni boleh je dump dalam handbag/ clutch kita
 
Eh tapi kalau nak beli and buat koleksi pun takpe kot.hehehe
 
 
I pakai sekali terus jatuh cinta.Yelah selapis je dah bagi coverage macam foundation. Kalau rasa nak tebal sikit boleh lah letak 2 layer . Kulit glowing and sekata macam pakai full makeup pulak
 
Ni yang I suka ni sebab jimat masa. Lepas buat skincare routine terus pakai bedak ni, tak payah bazir masa nak tepek foundation tebal tebal. Memang sesuai nak buat everyday-makeup-look, sesuai nak pergi office ke nak pergi class ke eh nak dating pun boleh lah. Jangan risau sebab kita akan nampak natural-look gitew. it will neutralizing the redness of our skin for our healthy look. flawless plus glowing gitchew
 
Kalau korang berminat boleh terus visit Hermo Malaysia atau IG : @hermomy Ada banyak lagi barangan Klairs ni oii. Nanti I cerita next entry okay
 

Toodles, xoxo
 

 

Comments

  1. Comelnya bb cushion ni. seriously suka design dia :) dah pakai makin berseri jadinya . hehe

    ReplyDelete

Post a Comment